Aanvullend pensioen sparen

Indien blijkt dat u tot op heden onvoldoende pensioen heeft opgebouwd dan heeft u de mogelijkheid om dit repareren. Dat kan o.a. door middel van het storten van een lijfrentepremie op een bankspaarrekening. Het geld dat u stort wordt, mag in aftrek worden  gebracht op de inkomstenbelasting. De aftrekbaarheid is gemaximeerd tot de hoogte van jaarruimte en reserveringsruimte van het jaar waarin u de storting doet. Het saldo op deze rekening is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing.

Beleggen of sparen

U kunt in de opbouwfase kiezen om de waarde te beleggen (lijfrentebeleggingsrecht) of te sparen tegen een vaste of variabele rente (lijfrentespaarrekening). De afweging tussen rendement en risico zal uw keuze bepalen.

Op het moment dat u met pensioen gaat gebruikt u het saldo op de rekening voor de aankoop van lijfrente uitkeringen. Naast uw AOW en pensioen ontvangt u vanaf uw pensioendatum dan deze lijfrente uitkeringen naar wens tijdelijk of levenslang.

Heeft u een pensioentekort en overweegt u om aanvullend pensioen te sparen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u door.