Optimaal pensioenbeheer

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting van de pensioenadministratie en in het bijzonder het verdelen van de verantwoordelijkheden hiervan.

Wie is verantwoordelijk voor het doorgeven van mutaties (aan de verzekeraar of de adviseur), wie beantwoord vragen van deelnemers en is de zorgplicht van de werkgever gewaarborgd op het moment dat werknemers de organisatie komen versterken of juist vertrekken. 

Een foutje is snel gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen wanneer het gaat over pensioen. Het niet (tijdig) melden van wijzigingen in het deelnemersbestand kan verstrekkende financiële gevolgen hebben.

PSI Pensioenbeheer verzorgt het beheer op modulaire wijze. Vooraf worden afspraken gemaakt met de werkgever over welke werkzaamheden PSI verzorgt en welke werkzaamheden binnen de eigen organisatie worden uitgevoerd. Wij denken hierbij graag met u mee. Middels een persoonlijke inlog kunnen mutaties digitaal worden doorgegeven en kan de actuele status worden verkregen. Uiteraard kunt u daarnaast schakelen met uw relatiebeheerder.

Indien u het beheer van de pensioenregeling volledig naar wens wil uitbesteden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.