Een pensioenregeling starten

Wat is het moment om een pensioenregeling op te starten als organisatie zonder een verplichtgesteld pensioenfonds? Dat moment is geheel afhankelijk van de koers die de organisatie wil varen.

Als secundaire arbeidsvoorwaarde kan de aanwezigheid van een pensioentoezegging de doorslag geven of een werknemer kiest voor uw organisatie als werkgever.

Van belang blijft om een pensioen toe te zeggen dat tenminste een acceptabel pensioen oplevert voor de deelnemer. Daarmee wordt een vals gevoel van veiligheid bij de werknemer voorkomen. Pensioencommunicatie zorgt daarbij voor de gewenste duidelijkheid.

Indien er onvoldoende budget is om een acceptabele pensioentoezegging te doen dan is afzien van het doen van een pensioentoezegging een beter alternatief. Doorgaans wordt het vrijkomende budget in dat geval ingezet voor de verhoging van het salaris. De werknemer weet dan dat er niets geregeld is en dat hij/zij dit zelf moet regelen.

Indien u overweegt een pensioentoezegging te starten, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op om het bovenstaande te bespreken.