De werkgever & pensioen

Elke onderneming met personeel krijgt op enig moment te maken met het onderwerp pensioen. Vaak bent u verplicht aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Indien uw organisatie niet onder een cao valt, is er in veel gevallen geen sprake van een verplichte aansluiting.
Wat uw specifieke situatie ook is, pensioen is de hoogst gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw werknemers en bepaald mede de aantrekkingskracht van uw onderneming. .

De huidige pensioenonbewustheid onder werknemers, levert u extra kansen op. Als deze pensioenonbewustheid van uw werknemers wordt omgebogen naar pensioenbewustheid, gaat men deze arbeidsvoorwaarde ook daadwerkelijk inhoudelijk waarderen.
De omslag van “het zal wel allemaal geregeld zijn” naar “ik ken de inhoud van de regeling en heb zicht op mijn pensioenresultaat” is een meer dan wezenlijke verandering binnen uw organisatie.

Ongeacht of de pensioenregeling is ondergebracht bij een pensioenfonds of verzekeraar, de financiële gemoedsrust die pensioenbewustzijn oplevert voor de werknemer, betaald zich terug door gemotiveerde werknemers die zich dagelijks inzetten voor hun organisatie.

Bent u als werkgever op zoek naar een organisatie die pensioen in het juiste daglicht kan stellen en dit met moderne middelen op een efficiënte wijze vormgeeft? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u door.