Mijn bedrijf is mijn pensioen

Bijna 50% van de ondernemers in Nederland leeft met de gedachte dat de opbrengst van het bedrijf de bron zal vormen van waaruit het pensioen zal worden genoten. Een logische gedachte in eerste instantie. Een ondernemer is overtuigd van zijn kwaliteiten en kijkt met een positieve blik richting de toekomst. Dat is ook een van de redenen waarom voor het ondernemersschap is gekozen. Daarnaast kun je nu eenmaal niet alles vooraf volledig dichttimmeren. 

Onderbuikgevoel i.c.m. onderzoek vormt de basis van pensioenrealisatie

Belangrijke beslissingen neemt de ondernemer op basis van gedegen onderzoek en voor een deel op onderbuikgevoel. Wanneer het gaat over de persoonlijke pensioenvoorziening speelt vaak alleen het onderbuikgevoel een rol en blijft het gedegen onderzoek achterwege. In sommige gevallen pakt dat goed uit maar vaak ook niet. 

Een onderzoek naar de pensioenwens (hoeveel pensioen heb ik nodig en wat kost dat) vormt de basis om die wens ook daadwerkelijk te realiseren. Bijsturing van de inleg of de wens wordt dan mogelijk. Door de verwachtingen ook op dit vlak managen, krijgt personal riskmanagement de aandacht die het verdiend.   

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om het bovenstaande te bespreken. Wij helpen u graag verder.